Ensimmäinen vuosi pakettiin

Aloitimme Flextran liiketoiminnan nopealla päätöksellä, kun osaamistamme sekä tahtotilaamme lähteä yrittäjiksi kyseltiin useiden eri eurooppalaisten valmistajien toimesta.

Mietimme hetken sitä tunnetta, mitä yrittäjyys merkitsee, mitä se antaa ja mitä se vaatii. Kuinka pienenä paikallisena toimijana pärjäämme, kun kaikki muut pelikentällämme ovat isoja kansainvälisiä pelureita. Olimme olleet pari vuotta poissa markkinoilta ja heti aluksi päätimme selvittää, miten markkinat ovat muuttuneet, mitä asiakkaat arvostavat sekä mitä ominaisuuksia tuotteilta vaaditaan. Skannasimme markkinoita, haastattelimme suunnittelijoita, asentajia, rakennusliikkeitä ja kiinteistöjen omistajia sekä tunnustelimme myös Euroopan suurimpien maiden näkemyksiä asioille tulevaisuuteen. Näiden pohjalta totesimme, että tuote pitää olla hyvä viidessä eri osa-alueessa, joita ovat:

  • Energiatehokkuus
  • Asennettavuus
  • Kustannustehokkuus
  • Ympäristöystävällisyys
  • Turvallisuus (käyttää, omistaa ja asentaa)

Pitkän kokemuksemme ja selvitystyön tuloksena tuli selväksi, että olemalla ylivoimaisesti paras kaikissa viidessä eri osa-alueessa on mahdotonta. Ollakseen hyvä jokaisessa vaaditussa osa-alueessa on kuitenkin mahdollista. Valitsimme yhteistyökumppaniksemme yrityksen, jonka eristemateriaali ja valmistustekniikka sopi täydellisesti tavoitteisiimme tuoda markkinoille alan paras tuote. Tuote, joka on energiatehokas, helpoin & nopein asennettava, kustannuksiltaan erittäin kilpailukykyinen, ympäristöystävällinen ja jonka eristemateriaali on 100 % kierrätettävä sekä myös hyväksytty käyttämään kansainvälisesti arvostettua ”cradle to cradle” sertifikaattia. Vastuullisuus sekä turvallisuus tuotteessa merkitsee meille sitä, että tuote ei sisällä terveydelle haitallisia kemikaaleja ja on hyväksytty laajasti myös käyttö- ja vesiputkistojen muuttuviin vaatimuksiin.

Aloitimme myynnin sekä markkinoinnin kesäkuussa 2022. Näin jälkikäteen voisi todeta, että parempiakin aikoja varmasti yrityksen perustamiseen olisi ollut, etenkin alalla, mikä on täysin rakentamisen suhdanteiden varassa.

Kaikista markkinoiden haasteista ja arvosteluista huolimatta kannatti. Olemme saaneet markkinoilla jo huomata, että tapaamme tuoda yrittäjyyttä sekä liiketoimintaa esille on kovasti jo kopioitu niin asiakkaidemme kuin kilpailijoidenkin toimesta. Tämän otamme ilolla vastaan, koska siitä tiedämme tekevämme asioita oikealla tavalla. Se antaa haastaja-asemassa olevalle yritykselle voimaa, energiaa ja uskoa omaan tekemiseen.

Me yrittäjinä haluamme olla tukemassa muita alan yrittäjiä heidän omissa liiketoimissaan. Flextra on rakennettu niin, että yritys on laajasti henkilökuntansa omistama. Olemme tehneet asiat niin kustannustehokkaaksi kuin mahdollista, mikä mahdollistaa sen, että pystymme valmistamaan sekä hinnoittelemaan tuotteemme niin kilpailukykyiseksi, että asiakkaamme pärjäävät omissa kilpailutuksissaan. Kannattaa kokeilla, sillä paraskin voi olla kustannustehokas.

Ensimmäisenä kokonaisena toimintavuotena, 2023, asetimme tavoitteeksi kahden miljoonan euron liikevaihdon. Kiitos asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme arvostuksen sekä henkilökunnan huikean työmäärän; tulemme ylittämään tavoitteemme. Ei huono saavutus yritykseltä, joka on juuri aloittanut liiketoimintansa ja kuten kaikki tiedämme: talotekniikka- ja rakennusala elää ja hengittää erittäin haasteellisia aikoja.

Ravistelemme markkinoita ensi vuonna lisää, sillä jotain mielenkiintoista ja yllättävää on kehitysputkessa tulossa.

Rakennetaan yhdessä ensi vuodesta vielä parempi, pidetään pyörät pyörimässä, tuetaan toinen toisiamme sekä uskotaan tulevaan ja tuetaan kotimaista yrittäjyyttä.

Suuret kiitokset kuluneesta vuodesta asiakkaillemme, yhteistyökumppaneille ja henkilökunnallemme perheineen,

Hyvää joulua ja menestyksellistä vuotta 2024!

Team Flextra